3-годишна условна присъда лишаване от свобода получи капитанът на товарния кораб

...
3-годишна условна присъда лишаване от свобода получи капитанът на товарния кораб
Коментари Харесай

3 години затвор условно получи капитанът на кораба Vera Su

3-годишна условна присъда " отнемане от независимост "  получи капитанът на товарния транспортен съд Vera Su, който заседна край Камен бряг. Това стана след съглашение сред прокуратурата и отбраната, което не предстои на обжалване. 59-годишният обвиняем ще би трябвало да заплати половината от направените по делото разноски в общ размер от 7203, 47 лв..

Обвиняемият Хайдар Ергюн призна виновността си и одобри избраното му наказване, като се отхвърли от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той беше притеглен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура Добрич за това, че е позволил плавателният съд Vera Su да заседне и е предизвикал обилни повреди на непознат парцел, както и е основал заплаха за живота на екипажа, дружно с втория му асистент – капитан, който е бил на вахта в нощта на случая.

На 20 септември 2021 година в акваторията на Черно море, в региона сред село Камен бряг и к.к. " Русалка ", корабът Vera Su, плаващ под панамски байрак, заседна край крайбрежията на местността " Яйлата ".

В хода на следствието на случая е открито, че капитанът му позволил транспортното средство да плава с оперативно неработеща система за надзор на вахтения на мостика, а навигационната вахта на мостика през тъмната част на денонощието включвала само вахтен помощник-капитан без включен наблюдаващ. Това е довело до засядането на Vera Su и е основало заплаха за доста разваляне на непознат парцел – транспортен съд. 

По отношение на втория обвинен по случая, след връщане на делото от съда, против него ще бъде направен и импортиран обвинителен акт.

Действията по следствието на другите две посоки не престават в настрана досъдебно произвеждане.

Освен аргументите и събитията, при които е настъпила самата злополука, се работи за изясняване има ли замърсяване на морската вода и настъпили ли са вреди за природата, както и дали дейностите на оправомощените държавни органи са били съответни, навременни и верни и налице ли е безучастие от страна на едно или повече длъжностни лица, което може да докара до екологична злополука в местността " Яйлата " и района.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР